Sarina Latumahina is een Nederlandse kunstenaar die zich heeft gespecialiseerd in het maken van kunstwerken met als thema de hoge hak voor vrouwen. Haar werk richt zich op de vrouwelijke vorm en de kracht die de hoge hakken kunnen uitstralen.

In haar kunstwerken verbeeldt Sarina Latumahina de hoge hak als een symbool van vrouwelijkheid, elegantie en macht. Ze gebruikt verschillende materialen en technieken om haar ideeën uit te drukken, waaronder schilderen, beeldhouwen en het maken van installaties.

Latumahina’s werk is geïnspireerd door de fascinatie die vrouwen hebben voor hoge hakken en de manier waarop dit schoeisel hun zelfvertrouwen kan vergroten. Ze ziet de hoge hak als een middel om de vrouwelijke vorm te accentueren en het vrouwelijk lichaam te verheffen.

Met haar kunstwerken wil Sarina Latumahina het vrouwelijk zelfbewustzijn bevorderen en het belang van vrouwelijke expressie en empowerment benadrukken. Ze streeft ernaar om een dialoog te creëren over de betekenis van de hoge hak voor vrouwen en hoe dit symbool kan worden gebruikt om de vrouwelijke identiteit te versterken.

Techniek:  Emulsie lijm mix met acryllijm op doek gespoten als een lineaire vorm. Van vloeibaar rubber maakt ze haar eigen iconische stempels verwerkt in haar werk, zoals routes in het leven kunnen lopen, lopen verf en inkt over in een feminiene bevlogenheid.